[NIEUW-VENNEP] De uitstraling van een griezelige seriemoordenaar of toch liever je eigen gulle glimlach? Veel mensen maken van de nood een deugd en kiezen voor een creatief mondkapje. Het Vennepse bedrijf Copy Partners BV is in het gat gesprongen en verkoopt naast kapjes met bedrijfslogo’s de meest bijzondere creaties voor particulier gebruik. Ze vinden gretig aftrek.

Mede-eigenaar Brenda de Jong-van Groenigen van achter haar mondkapje met bedrijfslogo: “We zijn in april door de corona bijna stil komen te staan, maar zijn niet stil gaan zitten en begonnen met het de website mondkapjes-bedrukt.nl, een product dat voor ons een logische stap is gezien de bedrukte items die wij normaal leveren. Eerst een simpele versie om snel wat te kunnen bieden, maar al snel merkten we dat mensen meer keuze wilden. We breidden ons assortiment uit met bijvoorbeeld La Casa de Papel en kattengezichten. De meest populaire is echter Hannibal Lecter (een bijtende psychopaat in een serie romans van Thomas Harris, die gedwongen een masker moet dragen, red). Ook gewild is de eigen glimlach. Zo tonen de mensen achter hun mondkapje nog een beetje hun echte gezicht.”

Het bedrijf richt zich daarnaast op mondkapjes met bedrijfslogo. Vooral plaatselijk vinden die gretig aftrek. Copy Partners BV, met Remco van Groenigen als andere mede-eigenaar, heeft dankzij van vader Ton een streepje voor in Nieuw-Vennep. Hij is immers de oprichter van het Witte Weekblad. Zijn vrouw Lenie naait hoogstpersoonlijk de mondkapjes in elkaar.

“Ons commerciële afzetgebied is heel breed”, laat Brenda weten. “Van Tuincentrum Suidgeest en Oranjevereniging Beatrix tot Van Zanten Hal, Bakkerij Jongeneel, maar ook ARAG & CBRE. Noem maar op. Ze willen allemaal een professioneel mondkapje in de huisstijl, vaak met het logo er een beetje klein op. Soms worden er 15 of 25 besteld, maar het kan ook gaan om 500 exemplaren. Bijkomend argument is dat een wasbaar mondkapje duurzaam is, want het kan meerdere keren worden gedragen.”

Ondanks dat de mondkapjes goed lopen, hoopt Brenda dat het deze week gepresenteerde Pfizer-vaccin goed werkt en dat de coronacrisis snel stopt. “We verzorgen printwerk, giveaways en kleding voor beurzen en evenementen. Dat werk staat nu helemaal stil. Nee, als er een iemand straks staat te juichen als corona voorbij is, ben ik het wel.”

CopyPartners voorpagina nieuws