Wie zijn wij…..

Copy Partners: al 25 jaar ‘alleskunners’

Snel printwerk nodig? Groot of klein formaat? Tekst of logo op kleding? Give-away met logo of vormgeving en ontwerp? Bij Copy Partners doen ze dat allemaal. Broer en zus en echtgenoot, oftewel Remco van Groenigen, Brenda de Jong – van Groenigen en Gertjan de Jong. Vennepers in hart en nieren, die 25 jaar geleden wel begonnen in Hoofddorp….

Een eigen bedrijf. Eigenlijk was het een idee van vader Ton van Groenigen. Die vond dat er een te groot gat zat tussen de drukker om de hoek en een reclamebureau. “We hebben er eigenlijk niet lang over nagedacht”, begint Brenda te vertellen. “Ik werkte toen bij mijn vader bij het Witte Weekblad en Remco deed de HEAO. We zagen het wel zitten en zijn gestart in een tijdelijk winkelpandje aan de Tussenweg. Na een half jaar verhuisden we naar de Nijverheidsstraat en daar hebben we 18 jaar ons bedrijf gehad. De erven van de eigenaar wilden gaan nieuwbouwen en daar paste ons bedrijf niet in. Gelukkig konden we hier in NIeuw-Vennep terecht. Dit pand is van de schoonouders van Remco, vroeger was hier Kapsalon Marjon gevestigd. Het is een dubbel winkelpand met appartementen erboven. De linkerkant huren wij en er kon fors uitgebouwd worden naar achteren. Daardoor hebben we nu alles onder één dak. En ik kan lopend naar mijn werk.”

Kritische blik

Copy Partners is door de jaren heen een vertrouwd adres geworden voor veel klanten. Grote en kleine. De zaken gingen heel goed. Maar toen kwam Corona. En net als bij veel andere ondernemers viel het werk nagenoeg stil. Remco: “Deze crisis was heel anders dan de economische crisis in 2008. Toen viel de hele grafische wereld om. Corona is tijdelijk en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Bijna al onze klanten waren dicht. We zijn alle drie ondernemers en om de klap op te vangen hebben we minder salaris opgenomen. Wij hebben we deze tijd gebruikt om met een kritische blik naar onszelf te kijken. Er komt een nieuwe generatie klanten die anders inkopen. Zij willen bestellen op en moment dat het hun uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarom zijn we begonnen met een goede webshop te bouwen. Want je moet mee, je moet online. We verwachten dat deze begin van de 2e helft van dit jaar klaar is. Natuurlijk moet je dat wel goed in de gaten houden, want onze eigen service en ambacht blijft. We zijn klein, flexibel met eigen productie en dan ben je dus in staat je aan te passen aan de wensen van deze tijd. Dat voordeel zie je terug in wat we nu zijn. Van papier naar relatiegeschenken, textiel, met een 4 uurs service en met een eigen haal en breng service, naar straks ook online. Corona was moeilijk, lastig en uitdagend. Je bent iets gewend wat je al 25 jaar doet en dan moet je opeens je winkel anders in de markt zetten. Maar ook dat gaat lukken.”

Alleskunners

“Wij doen graag zaken met lokale ondernemers”, zegt Brenda. “En wij kunnen heel snel schakelen en dingen doen. Toen Corona begon hadden wij al heel snel bedrukte mondkapjes. Maar nog steeds kunnen we groot formaat printen, zeefdrukken, inbinden… We bekijken per opdracht naar de beste methode. Kleine oplage? Geen probleem. Re-branding houden we ons ook mee bezig. Een Power Point Presentatie aanpassen aan de nieuwe huisstijl, advertenties voor op social media? Wij kunnen het. Als de klant iets vraagt, dan doen we dat. En als we het niet zelf kunnen, dan regelen we het. Met veel plezier, passie en betrokkenheid. Al 25 jaar. En voorlopig stoppen we nog niet.”

Brenda de Jong-van Groenigen

Eigenaar / vormgeefster

Remco van Groenigen

Eigenaar / verkoop / productie

Gertjan de Jong

Verkoop / Marketing

Isabel Langedijk

DTP / Vormgeving