Haarlemmermeer Chocolade

Ja! Je leest het goed! Chocolade gemaakt in Haarlemmermeer en wel bij Bakkerij Dijkzeul uit Vijfhuizen. In de smaken puur, wit en melk kun je je tanden zetten in de skyline van Haarlemmermeer. Natuurlijk zit er om deze unieke reep Haarlemmermeer chocolade ook een wikkel waaraan je precies ziet wat erin zit. Buiten de inhoud zijn wij heel trots op de wikkel. Het hele ontwerp van zowel de reep als de wikkel is door ons gedaan.

Burgemeester bekijkt ontwerp Haarlemmermeer Chocolade  

Ontwerp chocolade reep en wikkel

Als echte Haarlemmermeerse onderneming kennen wij natuurlijk de meeste ondernemers. Zo ook de ambachtelijke en wereldberoemde bakker uit Vijfhuizen.  Daar de mal voor de Haarlemmermeer Chocolade bestaat uit een prachtige skyline, met daarop uiteraard ook de bakkerij aan de oude winkelstraat in Vijfhuizen, is het logisch dat deze ook op de reep en de wikkel staat. De kleuren voor puur, wit en melk zijn warme aardekleuren. Precies passend bij de smaak. Je zou namelijk best verbaasd zijn als onder de creme kleurige wikkel je een puur stuk chocolade gaat vinden.

Van schets naar ontwerp

Willemijn Dijkzeul had vooraf al een heel goed idee van wat ze precies hoe de reep en de wikkel eruit moesten komen te zien. Zij heeft een schets gemaakt van de unieke gebouwen en objecten waar Haarlemmermeer bekend om is. Zo zie je op de wikkel, maar ook op de chocolade de volgende unieke iconen van Haarlemmermeer;

  • Suiker silo’s
  • Verkeerstoren Schiphol
  • Dik Trom
  • Gemaal Cruquius
  • Bakkerij Dijkzeul
  • Calatrava brug
  • Korenmolen De Eersteling

Skyline om op te eten en in te lijsten

Met 31 kernen is Haarlemmermeer één van de grootste gemeenten van Nederland, met een prachtige skyline waar we trots op zijn. Nog trotser zijn we op Haarlemmermeer Chocolade en natuurlijk en de bijzondere mooie wikkel die wat ons betreft het inlijsten waard is. Haarlemmermeer chocolade is te koop bij onze winkel aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep, maar uiteraard ook verkrijgbaar bij bakkerij Dijkzeul en in de webshop, we versturen deze bijzondere repen met alle plezier naar je op.

‘Burgemeester Schuurmans beunt bij’

Het wasburgemeester Schuurmans die in juni de 1e reep kwam maken in de bakkerij.

“Voor de eerste keer helemaal niet slecht.”  Bakker René Dijkzeul bekijkt de vorm waarin burgemeester Marianne Schuurmans warme chocolade heeft laten lopen  en vervolgens heeft afgewerkt met kritische blik.

“Kom we gaan aan de slag”, nodigt René de burgemeester uit. Schuurmans krijgt een schort voor. “Prima, want ik knoei nogal.” Er volgt een prachtig verhaal over hoe ze thuis een toetje van chocolade maakte en hoe daarna de gestucte muur van de keuken vol chocolade zat. Als ze alles weet over chocolade gaat ze aan het werk om de allereerste Haarlemmermeerse chocoladereep te maken. 

“De burgemeester beunt bij”, laat ze lachend weten. Schuurmans ziet er voor de gemeente en het bedrijfsleven een prachtig relatiegeschenk in. Zelf opeten mag natuurlijk ook.

Na de burgemeester was het de beurt aan Brenda. “Mijn reep is misschien wel beter als die van de Burgemeester, maar dat zeg je natuurlijk niet” Zegt Brenda met een brede glimlach.

“Hoe bijzonder is het dat ik een ontwerp heb gemaakt en daar nu zelf een reep van aan het maken ben”. Daar is iedereen het wel mee eens.

Ontwerpen productverpakkingen

Zo zie je maar, zelfs als je een ontwerp nodig hebt van een reep met wikkel of iets anders waar een ontwerp voor gemaakt moet worden en geprint moet worden op papier, maar ook ander materiaal. Onze ontwerpers maken er altijd iets moois van, wat precies past bij jouw product. Heb je ook iets bijzonders, speciaals of iets leuks te ontwerpen en kom je er zelf niet uit?

Wij staan altijd klaar om te helpen waar we kunnen.