pes-outdoor-sublimatie

 

PES Outdoor: een duurzaam alternatief voor spandoeken van PVC

Ben je op zoek naar PVC-vrije spandoeken, banners of kleden voor outdoor reclame? Met een kleurintensiteit die niemand kan negeren? PES Outdoor is je nieuwe beste vriend. 100% polyester, waterafstotend en recyclebaar. In deze blog vertellen we je waarom PES Outdoor een duurzaam alternatief is voor producten gemaakt van PVC.

Opvouwbare bannersPES Outdoor is duurzaam en recyclebaar 

Laten we niet om de zaken heendraaien: PVC is nog altijd het meest gekozen banner materiaal. En dat komt niet uit de lucht vallen. Het materiaal is voordelig, slijtvast en waterafstotend. Maar er is ook een nadeel: PVC is moeilijk te recyclen.

Daarom hebben we onlangs PES Outdoor aan ons assortiment toegevoegd. Dit is een waterafstotend, PVC-vrij bannermateriaal voor outdoor reclame. Zo is PES Outdoor OEKO-TEX® gecertificeerd en voldoet het aan alle eisen van REACH. Dit betekent onder meer dat er tijdens het productieproces minder milieuschadelijke stoffen vrijkomen.

Ook mooi meegenomen: PES Outdoor is gemaakt van 100% polyester en daarom makkelijker te recyclen. 

Makkelijk en goedkoop te vervoeren

PES Outdoor is niet alleen recyclebaar: het is ook opvouwbaar. Omdat we PES Outdoor sublimeren, trekt de inkt in het doek in plaats van dat het erop komt te liggen zoals bij printtechnieken die we voor PVC gebruiken. Daardoor kun je PES Outdoor vouwen zonder dat de inkten ‘breken’. En dat is goed nieuws voor het transport, want lange kokers met doeken zijn daarmee verleden tijd.

Ook is PES Outdoor met 280 gram per vierkante meter aanzienlijk lichter dan een bannermateriaal als Frontlit. Daarmee is de natuur blij, want compact en licht verzenden is duurzamer. En goedkoper. Dus je portemonnee is ook blij.

Hoge kleurintensiteit 

PES Outdoor is het groenste bannermateriaal in ons assortiment. En als we groen zeggen, bedoelen we ook intens groen. Omdat we PES Outdoor in tegenstelling tot PVC op een sublimatieprinter produceren, zijn de kleuren een stuk intenser dan je gewend bent bij spandoeken en banners van PVC. Daarnaast absorbeert PES Outdoor zonlicht in plaats van het te reflecteren. En dankzij de matte finish is je print altijd goed zichtbaar. 

Goed om te weten: hangt je PES Outdoor spandoek buiten in de volle zon? Dan kunnen de kleuren na zes maanden beginnen te vervagen. 

Zo weer schoon 

Nog een voordeel van PES Outdoor: het materiaal heeft een water- en vuilafstotende finish. Daarom is het materiaal ideaal voor (tromgeroffel)… buitengebruik. Je staat erbij en je kijkt ernaar: vuil rolt vanzelf van het doek af. Met de tijd kan er natuurlijk wel wat vuil blijven hangen. Wil je spandoeken, picknickkleden of banners van PES Outdoor weer helemaal spik en span krijgen? Met warm water en een vezeldoek veeg je dat resterende beetje vuil er zo weer af.

PicknickkleedToepassingen PES Outdoor

Denk je nu: ik wil overstappen van PVC naar PES Outdoor? In onze webshop vind je buitenreclameproducten van PES Outdoor. Denk aan duurzame spandoeken, banners en hekwerkdoeken. Maar we produceren ook picknickkleden, buitenkleden, placemats en tafellakens van PES Outdoor. Liever zelf aan de haal met dit materiaal? Je kunt PES Outdoor ook bestellen als basismateriaal voor je eigen creatieve product.  

PVC vs PES Outdoor

Is dit een keiharde nee tegen PVC? Meh… Zo simpel ligt het niet. PVC heeft een lange levensduur, is waterdicht, corosiebestendig en slijt niet snel. Voor bepaalde toepassingen zijn die eigenschappen van PVC essentieel en is PVC wél een duurzame keuze. Denk aan leidingen, buizen en goten voor hydraulische, elektrische en ventilatiesystemen in gebouwen. Die moeten toch echt goed bestand zijn tegen corosie en slijtage. Maar voor outdoor bannermateriaal is PES Outdoor de duurzaamste keuze. 

In de tabel hieronder hebben we de producteigenschappen van PES Outdoor en PVC netjes voor je op een rijtje gezet.

Productspecificaties

MateriaalPES OutdoorPVC-510
Samenstelling100% polyesterPolyester en PVC
PVC-vrijJaNee
RecyclebaarJaMoeilijk
UitstralingMat textielGlanzend
Gewicht280 g/m2510 g/m2
BrandcertificaatB1B1
OEKO-TEX® gecertificeerdJaNee
WaterafstotendJaJa
PrinttechniekSublimatieLatex
Maximale printbreedte304 cm496 cm
Verwachte levensduur1 jaar (buitengebruik)*1 jaar (buitengebruik)
VerzendwijzeOpgevouwenOp rol
ToepassingIndoor / OutdoorIndoor / Outdoor
*de inkten kunnen door weersomstandigheden na 6 maanden vervagen
 

Contact over PES outdoor

Ben je op zoek naar PVC-vrije spandoeken, banners of kleden voor outdoor reclame/evenement? Met een kleurintensiteit die niemand kan negeren? PES Outdoor is je nieuwe beste vriend. 100% polyester, waterafstotend en recyclebaar. Bij CopyPartners zitten een aantal specialisten voor jullie klaar om te helpen met het maken van een keuze! Bel, mail of stuur ons een bericht via ons altijd beschikbare contactformulier.  

Telefonisch kun je via 023-5640750 direct contact met ons hebben en maken wij het liefst een persoonlijke afspraak, omdat we je graag beter leren kennen.

Vond je dit interessant?

Abonneer je op onze blog en nieuwsbrief. Ontvang regelmatig relevante inspiratie over actuele onderwerpen en tips uit de praktijk. Eenvoudig via e-mail. Dat wil je niet missen. 

Andere berichten: