Gerecycled textiel

Van gerecycled textiel tot bijzondere promotionele producten

We bevinden ons te midden van een wereld waar textiel een enorm aandeel heeft in onze ecologische voetafdruk. Deze industrie is verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Daarnaast wordt 20% van de wereldwijde watervervuiling veroorzaakt door het reinigen en verven van textielvezels.

Waar wordt textiel van gemaakt

Textiel kan afkomstig zijn van verschillende grondstoffen. Denk aan natuurlijke bronnen zoals katoen, wol, zijde van de cocon van zijderupsen, linnen van de vlasplant, of zelfs vezels van de veelzijdige hennepplant. Aan de andere kant hebben we kunstmatige materialen, zoals viscose uit houtpulp en polyestergranulaat van gerecyclede PET-flessen.

Twee derde van de productie van textielvezels wordt momenteel gedaan met fossiele grondstoffen, terwijl alle textielvezels potentieel recyclebaar zijn. Het probleem? Slechts 1% van onze kleding bestaat momenteel uit gerecycled materiaal. En daar moet verandering in komen!

Gerecycled textiel_detail

Recyclede varianten bieden de uitkomst!

De mogelijkheden voor promotionele producten gemaakt van gerecycled katoen zijn uitgebreid. Denk aan sokken, schorten, tassen, petten, handdoeken en sjaals. Met elke kilo gerecycled katoen wordt maar liefst 2 kg CO2 bespaard! Daarnaast zijn er talloze opties voor producten gemaakt van gerecycled polyester. Van rugzakken, paraplu’s, hoeden en fleece dekens tot keycords, koeltassen en sporttassen. Gerecycled polyester verbruikt 90% minder drinkwater dan nieuw polyester, een enorme besparing!

Textiel kan dus heel goed gerecycled worden en zorgt ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van de reguliere productie van textiel. Bekijk het proces in de onderstaande video.

Contact over gerecycled textiel

Als onderneming, team of vereniging wil je ook je steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Dit kan eenvoudig door een bewuste keuze te maken in kleding of giveaway. Bij CopyPartners zitten een aantal specialisten voor jullie klaar om te helpen met het maken van een bewuste keuze! Bel, mail of stuur ons een bericht via ons altijd beschikbare contactformulier.  

Telefonisch kun je via 023-5640750 direct contact met ons hebben en maken wij het liefst een persoonlijke afspraak, omdat we je graag beter leren kennen.

Vond je dit interessant?

Abonneer je op onze blog en nieuwsbrief. Ontvang regelmatig relevante inspiratie over actuele onderwerpen en tips uit de praktijk. Eenvoudig via e-mail. Dat wil je niet missen. 

Andere berichten: